Home > Artikel

Happy Birthday

Kaarsjes uitblazen voor dummy's
Niets magischer dan die eerste verjaardag. De emoties uit de periode rond de bevalling liggen nog fris in het geheugen en de nieuwe baby is in ijltempo uitgegroeid tot een actieve deelnemer aan allerlei familie- en andere evenementen. Hij heeft letterlijk en figuurlijk zijn plaatsje veroverd in de harten. Voor broers en zussen, vrienden, oma’s en opa’s, ooms en tantes is zijn verjaardag de gelegenheid bij uitstek om hun warme liefde voor het prille wezentje tastbaar vorm te geven.

Het eerste kaarsje

Maar een baby van 1 jaar is natuurlijk niet te vergelijken met zijn zesjarige broer of zus. Die eerste verjaardag is vooral een feest voor jullie als ouders, voor eventuele broers en zusjes en voor de rest van jullie familie en vrienden.
Het kleine ukje zelf zal er zich later beslist niets van herinneren. Het is best mogelijk dat het voor hem allemaal wat te druk wordt en dat er traantjes vloeien, vooral als teveel vreemde gezichten zich over hem heen buigen…

Met twee jaar wordt het anders

Annelien heeft twee zoontjes, Emiel en Viktor, vijf en twee jaar oud. Toen Viktor twee werd, heeft ze hen samen met de vriendjes, de neefjes en de nichtjes, een groot wit blad met de vingers laten beschilderen. Het stelletje ongeregeld was anderhalf uur bezig om zijn spontane kunstzinnigheid te vereeuwigen.
Resultaat: een reusachtige tekening en elk kind wist, toen de handjes alweer netjes fris gewassen waren, nog precies welke handjes en kleurvegen van hem of van haar waren. Het kunstwerk hangt nog steeds op in de woonkamer van Annelien en elke bezoeker die binnenkomt krijgt (ook al eens ongevraagd) de nodige tekst en uitleg...

Almaar meer mogelijkheden

Hoe groter ze worden, hoe meer overleg mogelijk is. Ze krijgen inspraak in de gastenlijst en ondertussen hebben jullie zelf ook al een beter zicht op de dingen waaraan jullie kleine wijsneuzen het meeste plezier beleven. Zo wordt de aanloop naar die heuglijke dag vaak al een feest op zich.
Kaat heeft niet zo’n groot huis maar wel een ruime vriendenkring. Vandaar de idee om de derde verjaardag van Juul op te splitsen in een feest voor de vriendjes en een feest voor de familie de dag nadien. Op zaterdag kwamen de ouders van de vijf uitgenodigde peuters langs, er werd een stukje taart gegeten en een rondje koffie gedronken. Vervolgens werden de ouders uitgezwaaid en trokken Kaat en haar partner samen met de jarige en de vijf andere peuters naar een overdekte speeltuin in de buurt. De sfeer zat er helemaal in. De volgende dag kwam alleen de familie op bezoek. De jarige kon in alle rust met zijn nieuwe spulletjes spelen. Zo kregen mama en papa ook de gelegenheid om van dit unieke moment te genieten.
Duidelijk voor herhaling vatbaar!

Small is beautiful

Jonge kinderen hoeven niet meteen te worden overstelpt met grote cadeaus. Small is hier nog altijd beautiful. Het is de intensiteit van jullie aanwezigheid, de sfeer tussen de lijntjes en het respect voor het ontluikende mensje dat deze dag als een onvergetelijke ervaring bijschrijft in zijn geheugen.
Relevante thema's: verjaardag

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be