Home > Artikel

Zo organiseer je de perfecte babyborrel

Je baby's eerste feestje

Natuurlijk wil je dat iedereen naar jouw baby komt kijken, maar misschien heb je geen zin in al dat bezoek thuis? Als kersverse mama heb je hoogst waarschijnlijk maar weinig tijd om een groot feest voor te bereiden. Wij schotelen jou enkele tips voor om binnenkort de perfecte babyborrel (of doopfeest) te organiseren:

1. Plan op voorhand al je locatie, maak je uitnodigingen al klaar en bepaal al welke hapjes en drankjes je zal voorzien. Ook kleine attenties zoals doopsuikerzakjes, aandenkens en bedankkaartjes kan je op voorhand al maken. Meestal wordt het feestje zo'n 6 tot 8 weken na de geboorte ingepland, maar hoe langer je wacht, hoe meer mensen bij jou thuis op bezoek willen komen omdat ze zo lang niet willen wachten.

2. Drank kan je al op voorhand kopen. Maar hapjes en dessertjes zal je zelf moeten maken als je niet kiest voor een traiteur of kok. Vraag aan je mama, schoonmama, zussen, tantes en/of vriendinnen om iets te bakken en mee te nemen naar je feest. Het bespaart je een hoop stress en meestal vinden ze het nog leuk om te doen ook.

3. Wil je je kindje laten dopen maar heb je geen zin om dat in een kerk te doen samen met andere kinderen? Via Rent a Priest vzw laat je een priester aan huis komen voor de doopviering. Zo kan je je eigen persoonlijke doopviering samenstellen met je eigen teksten, toffe symbolen en zelf gekozen muziek. Via www.rentapriest.be vind je meer informatie. Echt een aanrader! Heb je al twee kindjes? Overweeg dan eens om hen samen te laten dopen.

4. Muziek nodig? Tegenwoordig kan je gratis muziek streamen of gratis muziek beluisteren op internet. Onze favorieten: www.deezer.com en www.spotify.com

5. Genodigden en jezelf met veel plezier laten terugdenken aan het feestje kan met een origineel aandenken zoals onder andere de Feestflitser (www.feestflitser.be), een mobiele fotopaal die je de mogelijkheid biedt gekke en leuke foto’s te maken van jezelf en je gasten.
Ook Photobooth props met moustaches, brillen en strikjes is een geweldige trend. Zalig om te zien hoe je gasten poseren met een paar snorren of brilletjes. Tip: als je een jongen op de wereld hebt gezet zorg je voor moustaches, bij een meisje zorg je voor roze strikjes en lipjes.

6. Zorg voor een animatiehoekje voor de kinderen, zodat de grote mensen rustig kunnen babbelen en over de nieuwe baby praten natuurlijk.

7. Je hoeft niet alles standaard te doen. Je kan bijvoorbeeld drank in papflesjes schenken, een wensboom plaatsen met hangertjs waar de gasten leuke wensen kunnen opschrijven voor de baby, een park zetten om de cadeautjes in te leggen...je kan zelf ongetwijfeld nog originele dingen bedenken.

Veel plezier op jullie baby's eerste feestje! En vooral...probeer er zelf ook een beetje van te genieten! 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be