Home > Artikel

Tips om je brooddoos gezond te vullen

De eerst week van september zit er al op! Tijd om goede gewoontes aan te kweken en je kinderen 's middags een gezonde lunchbox mee te geven. Geen inspiratie om je brooddoos te vullen? Dan geven wij alvast enkele tips om de klassieke brooddoos een pak gezonder te maken. Mmmmmmmmmm.....

1. Kies bij voor een donkere broodsoort
Wissel regelmatig af en koop een andere broodsoort zoals volkorenbrood, roggebrood, tiengranenbrood, wit of bruin brood, speltbrood of notenbrood. Maak eens boterham in twee kleuren: smeer een dubbele boterham, kies voor de ene kant bruin of volkorenbrood en voor de andere helft wit brood. Wedden dat je kids dit geweldig vinden? Zorg er ook voor dat je een boterham meegeeft met beleg en niet omgekeerd. Kies bij voorkeur voor mager beleg zoals kippenwit of magere hesp of beleg het met groentjes.

2. Varieer met groentjes
Kook eens broccoli af, kersttomaatjes, komkommerschijfjes, maïskorrels, worteltjes…snij ze zodanig dat ze ze gemakkelijk kunnen opeten of maak er grappige spirelli’s van met zo’n handige spirellisnijder! Voorbereiding is alles, probeer in het weekend al wat groentjes klaar te maken voor de week en bewaar ze in doosjes in je koelkast.

3. Wat dacht je van een gezond aperitiefhapje als verrassing
Cocktailtomaatjes, komkommerblokjes of een paar radijsjes. Een leuk extraatje maar hierdoor hebben ze wel extra groentjes binnen.

4. Geef een fruitje mee als dessert
Een mandarijntje, een appeltje in stukjes of een lekkere mango. Zo hebben ze meteen hun portie fruit binnen op een leuke manier.

5. Het moet ook niet altijd brood zijn
Een restje pasta, Met tonijn, garnalen, ham, feta en wat gehakte komkommer, tomaten en een lepel dressing of ketchup krijg je een lekkere lunch. Of een wrap kleurrijk versierd met geraspte worteltjes, tomaatjes en sla.

6. Maak eens een vrolijke bento-box
Bento lunchbox is een Japanse manier van het maken en inrichten van broodtrommels. Het is haast verheven tot een heuse kunstvorm maar het hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. De kern van Bento is dat het erg voedzaam is en dat het er vrolijk en kleurrijk uitziet. Daarnaast leer je kinderen op vroege leeftijd via een speelse manier al heel gevarieerd te eten. Wie wilt nou niet dat zijn of haar kind trots op school verschijnt met zo’n prachtig ingerichte en gezonde lunchtrommel.
Hier vinden jullie leuke ideetjes: http://www.zelfmaakideetjes.nl/voeding/12-creatieve-bento-broodtrommel-ideetjes-voor-de-kids/5217/12/

7. Maak boterhamspiesjes of leuke figuurtjes
Snij je boterham in vierkantjes en prik ze op een satéstokje. Tussen elke hap komt een druif of een aperitieftomaatje. Je kan ook grappige figuurtjes maken met je brood zoals hartjes, sterretjes of cirkeltjes, hoe vrolijker hoe beter!

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be