Home > Artikel

7 boekjes die je kind voorbereiden op een broertje of zusje

De leukste voorleesboekjes

De komst van een broertje of zusje is een grote gebeurtenis voor je kind. Boekjes voorlezen kan helpen om je kleine uk optimaal voor te bereiden, wij zetten alvast de leukste voorleesboekjes op een rijtje, ideaal om voor te lezen als je zwanger bent!

Wat zit er in je buik Mama van Sam Lloyd
Er zit iets in mama's buik, maar ik weet niet wat het is. Is het een chimpansee, is het een paard of is het misschien een inktvis?
Een hartverwarmend en grappig rijmverhaal, ideaal voor kinderen die er een broertje of zusje bij krijgen.

Ik ben je grrote zus van David Bedford
Een prachtig prentenbroek die helpen een aanstaande broer of zus te wennen aan een nieuwe baby. Stel hem-haar gerust en vertel dat alles alleen maar leuker wordt.

Er komt een baby bij van John Burningham
Aan het begin van het verhaal vertelt een moeder haar zoontje het grote nieuws: 'Er komt een baby bij…' Wat volgt, is een prachtige dialoog, die zich door de negen maanden én de seizoenen heen slingert. Een dialoog vol treffende kinderlogica ('Mama, kun je niet tegen de baby zeggen dat hij weg moet? We hebben hem toch niet nodig?') en filosofische mamamijmeringen. Een dialoog die aanstaande broertjes, zusjes en hun ouders zal aanzetten tot hun eigen gesprekken over deze grote gebeurtenis in een kinderleven.

Wij krijgen een baby van Lennart Nilson
'Mama, waar komt een baby vandaan?' Alle kinderen stellen vroeg of laat die vraag - meestal als ze een jaar of vijf, zes zijn. "Wij krijgen een baby" gaat over Marieke en Johan die een klein broertje krijgen. We volgen hun ongeduldige wachten op de nieuwe baby. Tegelijkertijd zien we hoe het kindje maand na maand in mama's buik groeit. Met behulp van fotorijm wordt er verteld waar de baby vandaan komt. Hierdoor zijn de overeenkomsten tussen de ontwikkeling van de baby en de dagelijkse belevenissen van Marieke en Johan goed te zien. De prachtige foto's van Lennart Nilsson worden goed aangevuld door de informatieve tekst van Lena Katarina Swanberg en geven duidelijk antwoord op vele kindervragen.

Kleine pluis van Dick Bruna
Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder Pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of een zusje krijgt. Ze maakt vast een paar cadeaus. Als kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met musjes.

Bobbi wordt grote broer van Ingeborg Bijlsma
Een nieuw verhaaltje in de vrolijke serie over Bobbi. Mama zegt: "Ik heb een nieuwtje. Er komt gauw een kindje bij."Bobbi zegt: "Echt waar, een baby? Dat is leuk!" roept hij dan blij.

Kaatje en mama's buik van Liesbet Slegers
Ik ben Kaatje. In mama's buik groeit een baby. Krijg ik een broertje of zusje? Leuk boekje over een baby op komst!

Veel voorleesplezier!

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be