Home > Artikel

De leukste najaarsuitjes

Hier moet je naartoe deze herfst met je kinderen

De herfstbladeren vallen op de grond, herfstschatten vind je bij de vleet, pompoenen verschijnen in het straatbeeld en het wordt voelbaar kouder. Zin om één van de komende weekends met je kleintjes te genieten van een eerste herfstuitstapje? Neem jullie tijd, want wij zetten de 5 leukste najaarsuitstappen op een rijtje voor jullie…

1. Pompoenen oogsten
De tijd van de pompoen is weer aangebroken. De grote varianten zijn prachtige straatversiering voor Halloween, de kleinere varianten fleuren je zelfgemaakte soepjes dan weer op. Is het niet geweldig om samen met je kleintjes te zien waar pompoenen eigenlijk vandaag komen? Bij Marie’s garden in Overijse kan je met je eigen ogen zien hoe pompoenen groeien en je kan ze ook zelf oogsten. Een aanrader!

2. Herfstwandeling
Wat is er leuker voor kinderen dan te gaan wandelen in het bos op zoek naar herfstschatten. Maak er een echte schattenzoektocht van door er een wandeling met eierdoos van te maken. Via deze pin druk je het werkblad van Klasse af en laat je je kleine koters zoeken naar de afbeeldingen die je op de eierdoos gekleefd hebt. Wedden dat ze dit geweldig vinden?

3. Week van het bos
Nog meer herfstsfeer opdoen? Ga dan volgende week naar een bos! Onder het motto “Welkom in de Grootste Sportclub” staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van de eindeloze sportmogelijkheden van onze bossen en natuurgebieden. Van zondag 9 tot en met zondag 16 oktober 2016 zullen in talrijke Vlaamse natuurdomeinen en bossen sportieve activiteiten georganiseerd worden.
De Week van het Bos 2016 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.
www.weekvanhetbos.be

4. Zelf appels plukken
Hét najaarsuitje is volgens ons de Appelplukdag. Want niets is zo lekker als een vers geplukte appel en zo weten kinderen tenminste waar appels vandaan komen. Op zondag 9 oktober kan je in het fruitbedrijf Fruitsnacks je handen uit de mouwen gaan steken en je eigen appels oogsten. Je kan er ook je vers geplukte appels laten persen tot overheerlijk appelsap en deelnemen aan een rondleiding met huisgids Jos. Trek jullie laarzen alvast een en vertrek op avontuur richting Limburg.
Misschien moet je zelf niet zo ver gaan, want wedden dat er ook in jouw buurt een boomgaard is waar je zelf appels mag gaan plukken?
www.appelpluk.be

5. Film in het Bos
Ooit al eens een film gezien in het bos? Tijdens de Week van het Bos kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen terecht om een film in het bos te gaan bekijken. Op zaterdag 15 oktober kan je in ’t Broek in Blaasveld-Willebroek bijvoorbeeld gaan kijken naar Paddington voor een schitterende animatiefilm in openlucht. Niet vergeten om warme kledij en/of een dekentje mee te nemen. 

Heb je zelf nog leuke tips voor trips met de kinderen? Laat dan zeker jou tip als reactie onder dit artikel achter!

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be