Home > Artikel

Zo krijg je je kindje zindelijk

Pipi op het potje

Volgende week is het weer herfstvakantie en dan is het voor veel ouders weer hét moment om te starten met het potje! Weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Mini geeft jullie enkele tips om je kindje snel zindelijk te krijgen.

 

 


1. Begin op een rustig moment en zorg dat je kind er klaar voor is
Een vakantie is een goed moment want dan is er tijd is om met je kindje bezig te zijn. Het heeft geen zin om te starten met zindelijkheidstraining als je kindje er niet klaar voor is. Je kindje moet voelen dat het moet plassen en is lichamelijk in staat de spieren rondom de blaas en de sluitspieren onder controle te houden.

2. Zonder luier laten lopen
Laat je ukkie eens een hele dag zonder luier lopen, zo gaat het beter voelen wanneer het moet plassen. Wil je toch kledij aantrekken? Zorg dan voor iets gemakkelijks dat je kindje zelf naar beneden kan trekken.

3. Zet je kind zelf op het potje
Zorg voor een vast stramien, bijvoorbeeld elke keer na het eten. Vraag zelf ook regelmatig of je kindje naar het toilet moet, je moet je kindje er bewust van leren maken. Zowel jongens als meisjes moet je zittend leren plassen.

4. Beloon je kind
Als je kindje rustig op het potje blijft zitten en het heeft een plasje gedaan, beloon het dan! Geef het extra veel aandacht of werk met een stickersysteem waar een grotere beloning aan vasthangt. Geef zo weinig mogelijk aandacht aan ongelukjes en word zeker niet boos.

5. Lees boekjes over zindelijkheidstraining
Er zijn zoveel goede boekjes op de markt om samen met je kindjes te lezen. Maar sinds kort is er een heel erg leuk boekje op de markt: Pipi van Eef Rombaut en Emma Thyssen.
Pipi is een boekje voor alle kinderen die groot zijn en geen pamper meer hoeven...maar het is ook een boek voor kleuters die bang zijn van het enge grote toilet. Pipi is voor alle kinderen die verdrietig zijn, wanneer ze in hun broek geplast hebben, omdat grote mensen dan soms boos worden. Pipi is het ideale boekje voor potjestraining! Een aanrader!

Wij mogen van Eef en Emma 3 x leuke pipikalenders met jullie delen om je kindjes extra te belonen met stickers! Sla ze op op jullie computer en druk ze af. Wedden dat je kindjes dit fantastisch vinden? Haast jullie naar onze Facebookpagina want daar kunnen jullie de kalenders integraal downloaden.

Heel veel succes met de potjestraining!

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be