Home > Artikel

6 x leuke uitstapjes met je kinderen tijdens de herfstvakantie

Geen tijd voor verveling

"Mamaaaaa ik verveel mij!" Herkenbaar deze eerste dag van de vakantie? Geen nood! Wij zetten 6 x leuke uitstapjes op een rij die je deze herfstvakantie eventueel kan plannen met jullie ukkepukjes...

1. Spiekpietjes expo in Oostende of Antwerpen
Het is bijna zover! Alle Spiekpietjes staan klaar om te vertrekken naar de kinderen. Ze nemen afscheid van de Sint en stappen op de rug van hun vogel. Maar één Spiekpietje heeft heel veel pech. Hij komt in een zware storm terecht en valt naar beneden. Gelukkig blijft hij in een boom hangen. Uil heeft alles gezien en plukt het Spiekpietje uit de boom. Samen met Husky brengt hij het Spiekpietje naar een goede vriend van de Sint... de Kerstman! Hij zorgt ervoor dat het Spiekpietje toch nog tijdig bij de kinderen komt. Tijdens de herfstvakantie kan je in het Fort Napoleon in Oostende of in Mercado in Antwerpen elke dag terecht voor een bezoekje aan deze expo van 10u tot 17u.
Meer info: http://www.visitoostende.be/nl/de-spiekpietjes-expo-spiekpietje-nood

2. Organiseer een leuke Halloweenactiviteit vanavond
Zoals bijvoorbeeld een bietentocht bij valavond. Maak met de buren een avondwandeling met de kinderen. Maak lantaarns van uitgeholde voederbieten die je bij je plaatselijke boer zeker wel zal vinden. Meer leuke Halloweenideetjes vind je op de blog van onze redactrice.

3. Maak een herfstwandeling
Niets is leuker dan jullie laarzen aan te trekken en het bos in te gaan of het dichtsbijzijnde park. Ga samen op zoek naar herfstschatten en knutsel er achteraf iets leuks mee.

4. Ga naar een leuke film
Momenteel zijn er een paar leuke films in de bioscoop zoals: Mijn naam is Courgette, de Trollen, Storks, Woezel en Pip en Kiwi & Strit of ga naar een leuke kinderfilm bij een cultuurcentrum bij jou in de buurt. Hier vind je alvast een leuk overzicht.

5. Kinderfilmfestival in Brussel
In de herfstvakantie openen de Brusselse filmhuizen weer hun deuren om het internationaal kinderfilmfestival Brussel te vieren. Het festival richt zich tot het jonge publiek vanaf 2 jaar en biedt hen meer dan 100 films en een heleboel creatieve filmworkshops en cinéconcerten aan. De tienerjury beoordeelt de nieuwe films in competitie en tal van regisseurs stellen hun film voor. Dit jaar staat alles in het teken van muziek. Want, wat is een tiende verjaardag zonder muziek ? Je zal kunnen genieten van een symfonisch orkest of een experimeel bandje en een workshop brutage of soundtrack volgen.
Meer info: filemon.be

6. Ga eens naar een kunstenfestival voor gezinnen
Deze 11de editie van 'Rode Hond’ is een besmettelijk kunstenfestival voor het hele gezin dat je herfstvakantie top maakt. Films, theater, expo's, verhalen, workshops en muziek. Tijdens het familiefestival Rode Hond is alles op kindermaat. Kijk zeker eens naar het uitgebreide programma. Van donderdag 3 november tot zondag 6 november.
Meer info: www.rodehond.be
 

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be