Home > Artikel

De leukste baby-en kinderboekjes

Inspiratie voor de boekenbeurs

Nog tot eind volgende week is het weer Boekenbeurs! En wat is er leuker dan verhaaltjes voorlezen aan je baby's, peuters en kleuters? Inspiratie nodig voor je naar de Boekenbeurs vertrekt! Wij sommen alvast de leukste boekjes van het moment op voor jullie!

Vanaf 12 maanden
Ik ben jarig

Boekjes vol met rituelen, heerlijk vinden kinderen dat! Is je kindje binnenkort jarig? Dan is dit zeker een aanrader, want het boekje vertelt wat er allemaal bij verjaren hoort: ballonnen, taart en cadeautjes natuurlijk! Een boekje vol herkenbare illustraties over verjaren en waarin het kind zichzelf herkent in het dagelijks leven.  
Liesbet Slegers, uitgeverij Clavis, 6,95€

Vanaf 3 maanden tot 3 jaar
Klap klap

Klappen met die handjes, blij blij blij. Worden jouw kindjes net als die van ons ook zo blij van dit liedje en hebben julli zin om eens een luisterrijk en speels avontuur te beleven barstensvol klank en beweging? Dan moet je dit boek pakken om mee te spelen en het stevig vasthouden. Anders kan het elk moment wegvliegen. Het is echt een keileuk boek niet gemaakt om stil te zitten maar om het te openen en te sluiten, hardop de geluiden mee te zeggen, op en neer mee te bewegen en nog veel meer. Dit boekje komt echt tot leven en dat vinden onze kindertjes geweldig!
Check zeker ook eens het bijhorende YouTube-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=5NJyqDs1fBg
Uitgeverij: Oogappel – 13,99€

Vanaf 4 jaar
Nelsons dansboek

Kobe en Frauke zijn net als hun vriendjes dol op dansen. Dit boekje is ideaal om voor het slapengaan nog wat te bewegen aan de hand van twintig korte dansspelletjes. Al dansen in de lucht schilderen, elkaars lichaam besturen met een gekke afstandsbediening, met je lijf op de vloer drummen en elkaar door de lucht laten vliegen. Lachen, gieren, brullen! Op het einde van het boekje kan je je lievelingsspelletjes door een gigantische dansmachine duwen en je eigen dansvoorstelling in elkaar knutselen, geweldig toch?
Van Bouchout Laura en Maes Dafne met illustraties van Emma Thyssen, uitgeverij: Davidsfonds, 20€

Van 0 tot 6 jaar
Jules en Marie flip-flap boek

Jules en Marie, die kennen Kobe al een tijdje van in de kleuterklas. Maar toen ik thuiskwam met dit grappige flip-flapboekje waren ze helemaal in de wolken, want ze mochten de outfits van Jules en Marie onderling combineren. Resultaat? Meer dan 1000 grappige resultaten en heel veel speelplezier! Wat het boekje zo leerrijk maakt, is dat er bij elke illustratie een aparte zin hoort, wat natuurlijke ook voor een extra grappige humoristische toets zorgt.
Annemie Berebrouckx, uitgeverij Manteau, 15,99€

Vanaf 5 jaar
Mijn eerste groeiboek

Onze Kobe gaat dit jaar naar het eerste leerjaar en dan komt zo’n boekje als dit echt goed van pas. Want Sien en Rien wonen tegenover elkaar. Vanuit hun raam kunnen ze elkaar zien. Samen met hun dieren, Rat en Duif, beleven ze allerlei avonturen. Ze maken een hok voor Duif, verkopen groenten op de markt en knappen een verloederd standbeeld van een postduif uit de grote oorlog mooi weer op. Binnenkort kan hij de belevenissen van Sien en Rien helemaal zelf lezen, letter na letter, woord voor woord, zin per zin. De verhalen volgen de leesweg van je kind en zo ontdek je samen de magie van zelf leren lezen. Stap voor stap. Wij zijn alvast fan van dit leerrijke boekje!
Riet Wille met illustraties van Mattias De Leeuw, uitgeverij: Davidsfonds, 20€

Vanaf 2 jaar
Pipi

Onze kindjes zijn gelukkig al een tijdje zindelijk, maar wat had ik dit boekje graag beschikbaar gehad toen ze pipi op het potje moesten leren doen. Dit boekje is gemaakt voor alle kinderen die groot zijn en geen pamper meer hoeven aan te doen, maar is ook perfect voor peuters en kleuters die bang zijn van het enge grote toilet. Het ideale boek voor potjestraining lijkt ons, je krijgt er trouwens beloningsstickers bij en op de website van Van Halewcyk kan je een potjeskalender downloaden. Handig, toch?
Eef Rombaut en Emma Thyssen, uitgeverij Van Halewyck, 14,95€

Ideaal voor 2-6 jarigen
Oskar

Dit boek krijgt van ons de prijs voor het mooiste prentenboek van dit jaar, want hoera voor de fantasie en de prachtige prenten die elk kind af zullen aanspreken. Een boekje over onvoorwaardelijke vriendschap vol moed en avontuur waar ook mama’s en papa’s dol op zullen zijn. Oskar vertelt het verhaal van een heel bijzondere speelgoeddino. Een kleine jongen kreeg hem ooit cadeau, sindsdien is Oskar zijn onafscheidelijke speelkameraad. Als de jongen zijn trouwe vriend plots kwijtraakt, blijft hij niet bij de pakken neerzitten maar trekt er onbevreesd op uit. Dit is de start van een fantasierijk avontuur waarin bergen worden verzet, zeeën worden doorkruist en twee vrienden het grote gevaar trotseren! Leuk om weten, je krijgt er een supermooie poster bij!
Jacques en Lise, uitgeverij Van Halewyck, 17,95€

Vanaf 3 jaar
Lou op weg naar school

Boekjes om kindjes voor te bereiden op hun eerste schooldag zijn altijd handig. Als dat boekje dan ook nog eens aandacht heeft voor diversiteit, dan zijn wij hier helemaal fan! We leven nu eenmaal in een multiculturele maatschappij en het liefst van al wil ik dat onze kindjes daar gewoon mee leren omgaan. Lou gaat in dit boekje voor het eerst op schoolreis, samen met zijn papa loopt hij naar school en onderweg letten ze goed op het verkeer en komen ze heel veel verschillende mensen tegen.
Dit boekje is gemaakt in samenwerking met çavaria, een koepel van meer dan 120 verenigingen die opkomt voor een brede kijk op genderexpressie, seksuele oriëntatie en genderidentiteit. We zijn allemaal anders dus waarom zouden we er onze kindjes niet van jongs af aan mee leren omgaan?

Kathleen Amant, uitgeverij Clavis, 14,95€

Onze favoriet
Vanaf 3 jaar

De Rode Appel à Een groot success in Japan en nu vertaald naar het Nederlands
Van dit verhaaltje konden onze kids afgelopen weken geen genoeg krijgen. Een sprookje ideaal om voor te lezen net voor het slapengaan en erover te dromen. Want niets is leuker dan boven op de berg een appel eten. Maar oeps ... Nu rolt de appel naar beneden! Gelukkig helpen Konijn, Eekhoorn en Beer om hem weer te pakken te krijgen. Het verhaal is zo eenvoudig geschreven, maar door de prachtige prenten kan je er geen genoeg van krijgen. Wij zijn grote fan van dit boek!
Iwamura Kazuo, uitgeverij Clavis, 16,95€

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be