Home > Artikel

7 tips voor een duurzame kerst met kinderen

Kerstmis is een feest! En dit jaar willen we terug naar de essentie: samenzijn met je familie en je gezin, gezellig samen lekker eten en drinken. Je hoeft zeker niet alles nieuw te kopen, al eens gedacht aan een duurzamere kerst? Wij geven je alvast enkele tips voor een duurzame kerst met je kinderen....

 

1. Koop tweedehands
Cadeautjes moeten niet nieuw zijn, het vraagt een beetje planning, maar de beloning zal groot zijn! Spring eens binnen in de Kringwinkel en vind verborgen schatten aan speelgoed of ga op zoek naar cadeaus op 2dehands of Kapaza, wedden dat je iets superorigineels vindt? Of misschien wordt er wel een Speelgoed Geefplein georganiseerd in je buurt?

2. Kerstversiering: ga voor tweedehands of maak het zelf
Ook kerstversiering vind je massaal in tweedehandswinkels zoals de Kringwinkel. Via het Netwerk Bewust Verbruiken vonden we tips om zelf kerstversiering te maken van spullen die je in huis hebt. Met restjes wol kan je bijvoorbeeld kerstballen breien en andere wollen kerstversiering maken. Ook scrabbleblokjes zijn uitermate geschikt als kerstornament. Maak zelf je plasticine en knutsel er kerstfiguren mee.

3. Geef ervaringen cadeau aan je kinderen
Verdrinken ze bijna in al hun speelgoed en spullen? Kinderen doen niets liever dan leuke uitstapjes met het hele gezin. Ga samen naar de bioscoop, een leuke theatervoorstelling of een pretpark. Wedden dat ze het fantastisch vinden?

4. Speelgoed? Kies dan voor duurzaam
Hieronder sommen we enkele (web)winkels op die duurzaam en/of fairtrade speelgoed verkopen. Er bestaan natuurlijk nog veel meer verkooppunten, en ook in verschillende gewone speelgoedwinkels kan je kiezen tussen een uitgebreid gamma. De website Ecoplan.be geeft een overzicht van winkels en webshops in Vlaanderen en Brussel met een aanbod aan  ecologisch speelgoed.
www.ecoplan.be * www.greenbazaar.be * www.ecokids.be * www.kudzu.be * www.villa-kakelbont.com * www.verantwoordspeelgoed.be

5. Maak zelf een leuk cadeautje
Pinterest is zo'n dankbare inspiratiebron voor zelfgemaakte cadeautjes en zelfgemaakt speelgoed. Ga op zoek naar iets origineels dat geen enkel ander kindje heeft en maak het zelf.

6. Maak samen leuke kerstkaartjes
Maak je kerstkaarten zelf en maak er een knutselnamiddag van. Leef je uit met schaar, papier, lijm, stift, potlood, stempels, oude magazines, oude postkaartjes…

7..Feestelijke outfits
Een feestelijke outfit nodig? Ga eens kleren ruilen op een swishing- of swapping-event. Of ga op zoek naar leuke tweedehandskleertjes via tweedehandswebsites of de Kringwinkel.

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be