Home > Artikel

Het zwangerschapsverhaal van Elle Milla

Wanneer je zwanger bent, is er niets leuker dan andere mama's hun zwangerschaps-of bevallingsverhaal te lezen. Daarom laten we vanaf nu elke maand een mama haar persoonlijke vertellen. Benieuwd hoe Elle Milla haar eerste zwangerschap beleefde?

Wanneer ik op een mooie dag Cis en Vin samen zie spelen en ik besef dat ik op mijn 29 jaar zo’n twee mooie, lieve, speelse kindjes heb, besef ik dat ik 1 van de gelukkigste mama’s van de wereld mag zijn! Enkele jaren geleden had ik niet kunnen voorspellen dat ik nu 2 zoontjes zou hebben… Soms loopt het allemaal iets anders dan gepland… Misschien maar goed ook! Want zoals het er nu uit ziet, is ons gezinnetje af. Het voelt goed zo en zwanger zijn, zit er voor mij (waarschijnlijk) dus niet meer in. Zeg nooit nooit natuurlijk, maar met 2 eigen zoontjes en 2 stiefdochters in huis is het gewoon goed zo!

Vandaag vertel het verhaal over mijn eerste zwangerschapservaring…
Ik en Ties hadden het er al vaak over gehad… Hij had al twee dochters, maar dat zou ons niet tegenhouden om nog een kindje te hebben. Na een mooie vakantie beslisten we dan ook om te stoppen met de pil en ervoor te gaan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen flauw idee had van wat me allemaal te wachten zou staan. Ik vond het stiekem ook een beetje eng, maar zou gewoon wel zien wat er op me af kwam. Ties werkte iedere dag hard voor zijn interieurzaak en dat nam vaak wat stress met zich mee… Het was dan ook voor beiden van ons geen must om zo snel mogelijk “prijs” te hebben. Ik stopte gewoon met de pil, zonder iets te forceren en we lieten het gewoon z´n gangetje gaan. Het duurde dan ook iets langer dan een jaar voor ik uiteindelijk zwanger was!

Ik stond ´s ochtends op, ging voor het werk nog een test halen en wanneer die duidelijk positief was heb ik een hele dag op wolkjes gelopen… Verschrikkelijk ongeduldig, maar ontzettend blij om het uiteindelijk te vertellen aan Ties. Het was de allereerste dag dat ik zou kunnen testen of ik zwanger was… Maar ik voelde het al enkele dagen… Er was iets anders… Ik voelde me anders… Ik wist het gewoon… Ik was zwanger. Vanaf die dag besefte ik heel goed dat het leven nu om veel meer zou gaan draaien… Mijn kindje in mijn buik was klein en had mij nu nodig om te groeien. Ik zou het koesteren en rustig laten groeien en ik dook dan ook meteen in enkele boeken en ontdekte alle tips & tricks over het zwanger zijn op zwangerschapssites en forums. Gezond leven, eten en genoeg rusten was dan ook een prioriteit. Tuurlijk bleef ik lekker genieten van lekkere zoete zondes en ook bij die eerste zwangerschap had ik duidelijk last van “goestingskes”. Heerlijk vond ik dat… Ik voelde me kei goed… Buiten wat sneller moe… Af en toe periodes wat misselijk… Maar dat had iedereen toch? Ik leefde op wolkjes en was echt een Happy mama.

Ik las ook over zwangerschapsvitamines… Heel belangrijk om te nemen tijdens de zwangerschap, maar zelfs ook voor de zwangerschap.Wanneer je beslist dat je aan kindjes wil beginnen kan je het beste al beginnen met zwangerschapsvitamines in te nemen. Ik nam roze foliumzuurpilletjesl vanaf de eerste week van mijn zwangerschap. Deze zorgen voor het welzijn van mama, maar ook die van je kindje.

Het leuke was dat ik me nu 9 maanden lang kon voorbereiden op het mooiste wat me zou overkomen. Naast boeken en sites over het veranderen van mijn lichaam, de kwaaltjes en de gezonde tips & tricks ging ik ook op zoek naar mooie kleertjes, kinderkamers en alle andere babyuitzetspulletjes… Ik kon uren het internet afzoeken en zo begon mijn blog stilaan te veranderen in een mama blog…Ik wou zoveel mogelijk met jullie delen en besefte dat die zwangerschap me echt wel stimuleerde om er meer mee te doen. Dat geluk delen met zoveel mogelijk andere mama’s werd dan ook een leuke verslaving!

Hoe dichter we bij de bevalling kwamen hoe rustiger ik werd… Ik kwam veel bij… Maar liefst 22 kilo… Maar voelde me beter dan ooit! Dat kleine mannetje voelen in mijn buik was zalig! Stap voor stap bereide ik alles voor… Tot in de puntjes… Zelfgemaakte geboortekaartjes, schoentjes en kleertjes genoeg, zijn kamertje op en top in orde… En ook mijn kraamtas stond al lang klaar. Ik liet me door niemand iets wijs maken of gek maken. Ik volgde alleen maar mijn eigen gevoel. Gekke verhalen over de bevalling hoefde ik niet te weten… Mijn gevoel zat goed en dat was het voornaamste.

Mijn enige tip voor jullie is dan ook: geniet er gewoon van… Bereid jezelf goed voor, maar laat alles leiden door je eigen gevoel.

Natuurlijk wil je zelf research doen en ga je sites en forums af, maar laat je nooit bang maken…

You can do it! Just enjoy! Benieuwd naar hoe mijn allereerste bevalling was?

Deze kan je HIER terug vinden!

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be