Home > Artikel

5 leuke uitjes voor peuters en kleuters tijdens de Kerstvakantie

Anti-verveeltips

Vakantie, most wonderfull time of the year! Of dat zou het toch moeten zijn ;-), hoe wonderfull je deze periode doorbrengt, daar kies je natuurlijk zelf voor. We vroegen onze redactrice hoe zij haar kerstvakantie zal doorbrengen met haar twee kindjes en zetten alvast de leukste kerstvakantietips op een rijtje voor jullie:

Winter Efteling
Een daguitstap naar de Winterefteling is altijd een goed idee met kleine kindjes. Yay! Genieten van een gezellig gezinsdagje, rondjes draaien op de ijspiste, gezellig samenzijn bij het vuur, enkele attracties meepikken...wedden dat je kinderen er dol op zijn?

Playground : grootste indoor pop-up speeltuin van België
Op de eerste verdieping van Mercado in Antwerpen bevindt zich sinds deze week Playground: de grootste indoor en pop-upspeeltuin van België. Een nieuw concept waar kinderen van drie tot tien jaar, kunnen spelen op speciaal ontworpen en handgemaakte speeltuigen in een hippe omgeving. Met leuke speeltuigen om te klimmen en klauteren en een fietsparcours en een donkere tunnel over een podium, een levensgroot spinnenweb en glijbanen. Uitdagend, kindvriendelijk én veilig. Allemaal zelfontworpen en handgemaakt. De pop-up speeltuin blijft er tot de paasvakantie. En ook aan de ouders is gedacht: terwijl de kinderen zich uitleven, kunnen volwassenen er gezellig iets drinken en eten. Geen lawaaierige ruimte, maar een hippe plek om gezellig met je kroost te vertoeven.

Betoverende winterdagen in de Plantentuin van Meise
De Plantentuin, altijd fijn om daar eens te passeren met de kindjes. Vanaf het begin van de kerstvakantie heeft koning Amaryllo, de koning van het plantenrijk Botanië, een nieuwe ontdekkingstocht voor kinderen in petto. In de winter lijkt het of alle planten in winterslaap zijn. Toch heeft Koning Amaryllo altijd wel onderdanen die wakker zijn. Die planten zijn in de winter op hun mooist, sommigen bloeien zelfs! Koning Amaryllo weet je weer veel verrassende dingen te vertellen! Ga naar de Plantentuin en haal de zoektocht op bij de kassa!

Vaiana
Met peuters misschien nog iets te moeilijk, maar met grotere kindjes is een uitstapje naar de cinema ook altijd fijn. Een bezoekje aan de bioscoop om de nieuwste Disneyfilm Vaiana te gaan bekijken. Een hit voor filmfans!

smARTbox in het Fotomuseum
Iets wat al lang op onze to-do-lijst staat is een bezoekje aan het fotomuseum in Antwerpen waar we met smARTbox een leuke speurtocht voor het hele gezin willen inplannen. Met de smARTbox maak je van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring. Trek samen met de kids op avontuur door het museum of laat hen de tentoonstellingen helemaal zelf ontdekken. Daarbovenop gaan ze naar huis met leuke gadgets.

Meer leuke uitstapjes vind je op de inspiratieblog van Lobke www.leukewereld.be

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be