Home > Artikel

Deze life hacks versimpelen het leven met een baby of peuter

En het kost bijna geen geld

Een nieuwbakken ouder? Omdat je misschien nog niet goed weet wat je allemaal te wachten staat, hebben wij voor jou enkele tips en adviezen gezocht die het leven met een kind een beetje versimpelen. Jij bespaart er tijd mee die je kan omzetten in quality time met je liefste schatten! 

1. Baby of peuter in bad stoppen? Gebruik een wasmand en zet er je kindje in. Zo voorkom je dat hij/zij valt en dat het badspeelgoed wegdrijft.

2. Een verkouden kindje in huis? Smeer de voetjes van je kleintje in met baby eucalyptus en doe er kousjes over aan om nachtelijke hoestjes te voorkomen. Iedereen blij, nietwaar?

3. Altijd en overal op zoek naar slabbetjes bij etenstijd? Kleef een handdoekhangertje aan de achterkant van je kinderstoel en voorzie het van voldoende slabben zodat je nooit meer op zoek moet wanneer je kind krijst van de honger.

4. Een beetje in de tuin werken met een baby in huis? Zet een reisbedje in je tuin, doe er een wit laken over om de muggen weg te houden, baby veilig en jij kan rustig doorwerken.

5. Voorkomen dat je baby's vingertjes tussen een dichtslaande deur terecht komen? Voorkom het door een zwembuis open te snijden en tussen de deur te stoppen. Gemakkelijk, goedkoop maar heel veilig! Je kan er ook een elastiekje voor gebruiken. Gebruik diezelfde zwembuis om te voorkomen dat je kleuter uit een groot bed valt.

6. Op stap met peuters en kleuters? Schrijf met stift jullie gsm-nummer en adres op de arm van je kind of laat een tattoo maken met jullie gegevens, je weet nooit dat je je kind uit het oog verliest. 

7. Een zelfgemaakt ballenbad in huis? Leuk! Zorg voor een oplaasbaar zwembad en vul het met veel gekleurde balletjes, uren speelplezier verzekerd en je hoeft er niet eens voor naar een binnenspeeltuin.

8. Bouw een smartphonehouder van LEGO om je kinderen zonder handen naar video's te kijken, zo is er veel minder kans dat je dure smartphone straks in stukken en brokken op de grond valt.

9. Was je blokken in de wasmachine, stop ze in een grote waszak, was ze op een laag programme, haal de zak eruit en laat hem zo drogen aan de wasdraad. Doe dit minstens één keer per maand.

10. Zin om eens een leuke kinderactiviteit te organiseren met je peuter of kleuter? Doe bubbelplastiek aan hun voetjes en maak er een heus kunstwerk mee! Plezier gegarandeerd.

Bron foto: Pinterest

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be