Home > Artikel

SkiŽn met kinderen

Mini deed de test!

Kindvriendelijk op skivakantie? Het kan! Onze mini-redactrice ging vorige winter voor het eerst op skivakantie met haar twee kinderen Kobe (5 jaar) en Frauke (3 jaar) en samen beleefden ze er de tijd van hun leven. Zo fijn, dat ze dit jaar weer gaan skiën met hun gezin! Ze geeft je graag enkele ervaringsgerichte tips hoe je een skivakantie leuk houdt met kleine monstertjes

1. Een goede voorbereiding is alles
Zorg dat je alle skimateriaal en wintersportaccessoires in huis hebt voor je vertrekt zodat je het niet meer moet kopen op je bestemming want daar swingen de prijzen soms de pan uit! Sneeuwlaarzen, skikleding, een goede skihelm en skibril, warme kleding, handschoenen, mutsen en sjaals, genoeg kousen, een goede zonnebril, bescherming tegen de zon, lippenzalf… Maak ook een reischecklist met alles wat je nodig hebt en hou hem bij voor volgend jaar zo ben je zeker dat je niets meer vergeet: een kidskit om de kids bezig te houden onderweg, medicijnen, het potje, noem maar op! Wij maakten ook een weekmenu op voorhand en namen zoveel mogelijk eten mee zodat we ginder niet te veel meer geld en tijd hoefden te spenderen aan eten kopen en klaarmaken.

2. Zorg voor een skivakantie met kinderopvang en kinderanimatie
Zo heb je zelf ook nog iets aan je vakantie. Frauke was nog net iets te klein om al te skiën. Kobe genoot wel van zijn eerste skilesjes in de plaatselijke skischool. Toch konden wij met een gerust hart gaan skiën, want onze kids verbleven dagelijks van 8u30 tot 14u in de kinderopvang waar de animatoren met hart en ziel zorgden voor hen. Ze tekenden en knutselden met de kindjes, ontwierpen leuke t-shirts en speelden buiten leuke spelletjes! Onze complimenten voor dit dreamteam, zonder hen was onze skivakantie lang niet zo geslaagd! Onze kindjes hadden de tijd van hun leven.

3. Kies een leuke bestemming
Wij gingen skiën in het Oostenrijkse Bad Kleinkircheim. Naar horen zeggen is Oostenrijk één van de meest kindvriendelijke winterregio’s en optimaal voorbereid op een skivakantie met kids! Dat hebben wij aan den lijve ondervonden! Ons appartement was bovendien de perfecte uitvalsbasis voor leuke winterse uitstapjes en had alles wat we nodig hadden voor een verblijf van een weekje in de bergen.

4. Maak winterse uitstapjes en neem sleetjes of oefenski’s mee
Tijdens een skivakantie hoef je je eigenlijk nooit vervelen, want buiten skiën is er nog zoveel meer doen. In ons bungalowpark konden we gaan zwemmen en spelen, maar daarbuiten kon je nog veel meer winterse uitstapjes maken. Wij hadden geluk, want deze week waren de skiliften gratis toegankelijk voor kleine kinderen. Zo konden we Kobe en Frauke meenemen naar de bergen en hen boven laten spelen in de sneeuw! Heel leuk waren onze Uski’s, handige oefenski’s om het evenwicht te leren bewaren en eerste stapjes op de sneeuw te zetten. Perfect voordat Frauke op echte ski’s zal stappen.

5. Jong geleerd…
Wintersport is één van de weinige sporten die je met het hele gezin kan doen, begin er dus (als je situatie het toelaat) vroeg mee. Ook al waren we niet de hele week samen, toch genoten we enorm van de fijne momenten met elkaar! Zowel met mijn partner als met de kindjes deelde ik lief en leed! Samen skiën en genieten van de natuur deed enorm veel deugd. Onze batterijtjes waren goed opgeladen en deden ons hunkeren naar meer, ook dit jaar gaan we weer op skivakantie met het hele gezin, we kijken er al naar uit!

 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be