Home > Artikel

9 dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Met onze tips zal je je niet vervelen

Eindelijk is het zover! Je bent thuis en het enige dat je moet doen, is wachten tot je baby ter wereld komt. Bang dat je je zal vervelen? Met onze tips zal dat niet gebeuren…

1. Geboortekaartjes in orde brengen en enveloppen schrijven
Niets is leuker aan zwanger zijn dan geboortekaartjes kiezen, een adreslijst samenstellen en de adressen al op de enveloppen schrijven. De postzegels kan je ook al kleven, want als je baby er straks is, heb je daar toch geen tijd meer voor.

2. Nesteldrang? Ruim je huis op
De meeste mama’s hebben enkele weken voor de geboorte last van nesteldrang. Met het boek Opgeruimd! van Marie Kondo is je huis in geen tijd ordelijk en jij krijgt rust in je hoofd.

3. Je koffertje klaarzetten
Een goede voorbereiding is het halve werk. Of je nu van plan bent om in het ziekenhuis of thuis te gaan bevallen, het is handig om alles wat je nodig hebt tijdig klaar te zetten. Je weet nooit dat de baby vroeger ter wereld komt. Binnenkort vertellen we je hier wat je best allemaal meeneemt naar het ziekenhuis voor je baby, jezelf én je partner.

4. Relax mama!
Nooit meer in je leven heb je meer tijd om te relaxen dan de weken voor je baby komt! Zoek een vriendin op die je al lang niet meer gezien hebt en praat over wat je allemaal te wachten staat. Of ga naar een wellnesscentrum om heerlijk te relaxen.

5. Slaap
Het klinkt cliché, maar slaap nu het nog kan. Binnenkor als je kleintje er is, ga je het moeten stellen met veel minder slaap. Neem nu dus voldoende rust zodat je goed voorbereid aan je bevalling kan beginnen.

6. Tijd om de babykamer af te werken
Heb je al een babykamer? Of gaat je kleintje in het begin lekker dicht bij jou slapen. Als je nog wat werk hebt aan het kamertje, dan is het nu het moment. Leuke accessoires toevoegen, het bedje opmaken of gewoon genieten van je prachtige babykamertje, doe het nu!

7. Doopsuiker voorbereiden
Nog zo’n typisch klusje dat je kan doen tijdens je zwangerschapsverlof, je doopsuiker klaarmaken. Wil je het allemaal zelf doen? Op Pinterest en creatieve blogs vind je massa’s ideetjes om origineel uit de hoek te komen. Je kan het natuurlijk ook laten doen en ook hiervoor vind je vast en zeker een leuk winkeltje in je buurt die je kan helpen.


8. Babyborrel voorbereiden
Wil je na de geboorte aan de wereld rondom jou laten zien hoe mooi jullie kindje is? Begin nu alvast met de voorbereiding voor je baby’s eerste feestje. Binnenkort schotelen we je enkele leuke tips voor om het feestje tot in de puntjes voor te bereiden. Begin alvast met het zoeken naar een leuke locatie, schrijf je uitnodigingen en beslis wie je wel en niet zal uitnodigen.

9. Lees, kijk en geniet!
Eindelijk heb je tijd om boeken te verslinden die al weken op je nachtkastje liggen. Of eindelijk heb je tijd om een hele Netflix-serie te bekijken. Geniet van de tijd die je hebt, want binnenkort ben je (bijna) nooit meer alleen.
 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be