Home > Artikel

Waarom voorlezen zo belangrijk is

Lezen en voorlezen is niet alleen heel erg leuk, het is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Onze Mini-redactrice leest elke avond boekjes voor en vertelt jullie graag waarom ze dat doet:

Goed voor de taalontwikkeling
Spelenderwijs en zonder dat ze het zelf weten breiden ze hun woordenschat en grammatica uit! Probeer het verhaaltje zo goed mogelijk voor te lezen, liefst met veel inlevingsvermogen en dan zal je kleintje geïnteresseerd mee luisteren en veel oppikken!

Rituelen geven rust
Wanneer je kind elke avond voorgelezen wordt, creëer je een rustig ritueel. In plaats van nog uren voor de televisie te zitten of drukke spelletjes te spelen, is een rustig voorleesmoment veel beter om goed te kunnen slapen. Wil je kind altijd hetzelfde boekje lezen? Geen probleem, ze vinden het superleuk om te voorspellen wat er gaat gebeuren!

Fantastisch
De fantasie van je kindje wordt geprikkeld wanneer je veel boekjes voorleest! Wedden dat ze de dag erna de personages uit het boekje willen naspelen?

Leren lezen lukt beter
Wanneer je je kind vertrouwd laat worden met boekjes, mooie woorden en taal, zal het in het eerste leerjaar vol enthousiasme aan de slag gaan met leren lezen en schrijven, alleen maar goed dus!

Mama’s en papa’s
Een tijdje geleden kwam er in het nieuws dat papa’s beter kunnen voorlezen dan mama’s! Stimuleer de papa in huis dus om wat vaker voor te lezen, zij zijn vaak grappiger en leven zich nog meer in het verhaal in.

Praten werkt
Een boekje is vaak een ideale aanleiding om een gesprek te beginnen of vragen te beantwoorden waar je kleintje mee zit. Je kan een boekje ook gebruiken om je kind iets te leren. Tijd om aan potjestraining te beginnen? Kies een boekje over het potje. Of krijgt je kind binnenkort een broertje of een zusje? Ook daar bestaan er honderden boekjes over!

Voor elke leeftijd
Niet alleen peuters en kleuters worden graag voorgelezen, ook baby’s vinden het superfijn om in boekjes te kijken. Felle kleurtjes, geluidenboekjes, voelboekjes…stimuleer je kinderen van baby af aan met boekjes.

Op zoek naar leuke kinderboekjes? Hier vind je meer dan 44 000 kinderboeken! 
Kijk zeker eens in de ‘voorgelezen en goedgekeurd’ rubriek van ons Mini Magazine, elke maand schotelen wij jullie daar een jeugdige selectie aan voorleesverhaaltjes voor.

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be