Home > Artikel

Een opgeruimd huis met kinderen, kan dat?

Met deze tips versimpel je jullie huishouden

We zijn altijd druk druk druk en er zijn altijd zoveel klusjes die moeten gebeuren. Ook nood aan opgeruimd en georganiseerd huis? Met deze tips kan je je huishouden wat versimpelen. Maar houd in je achterhoofd dat het niet allemaal perfect moet zijn...

1. Maak een boodschappenlijstje en doe je boodschappen één keer per week. Heb je geen tijd? Bestel ze dan online en haal ze af. Er zijn heel wat supermarkten die een online service aanbieden tegenwoordig.

2. Organiseer één wasdag in de week, bijvooorbeeld op maandag. Zo hoef je nooit meer na te denken over wanneer je je was moet doen. Bouw een aantal routines in en zet bijvoorbeeld de wasmachine aan voor je gaat slapen en 's morgens als je opstaat hang je hem op.

3. Ook kleine kinderen kan je al vaste taakjes geven. Laat ze helpen met de tafel te dekken en weer af te ruimen. Als ze wat groter zijn, kunnen ze de vaatwasmachine helpen uitladen of de afwas mee doen. Kleine kinderen vinden het vaak een leuk spelletje om te helpen met de was op te vouwen. Laat ze de washandjes bij elkaar zoeken of handdoeken opvouwen, zo geef je ze het gevoel dat ze echt helpen.

4. Zorg voor weekmenu's met succesrecepten, zo spaar je heel wat tijd uit en heb je tijd om andere dingen op te ruimen of leuke dingen te gaan doen met je kinderen.

5. Sorteer je post meteen. Maak vier stapeltjes: weggooien, doen, opbergen en weggeven. De stapel weggooien kan dan meteen naar het oud papier.

6. Probeer niet het hele huis in één keer op te ruimen, maar doe het in één keer goed. Begin met je kleren, daarna volgen de boeken, de paperassen en daarna de moeilijke weg te gooieen dingen zoals foto's, souvenirs, lagereschoolrapporten, herinneringen...

7. Maak van opruimen een spelletje. Avond en tijd om te gaan slapen? Zet een opruimliedje op en maak samen met je kinderen een wedstrijde van opruimen, jong geleerd is oud gedaan! Speelgoed in de juiste bak, was in de wasmand, schoenen op zijn plaats. 

8. Voor je 's morgens naar de opvang, school of je werk vertrekt, zorg je ervoor dat alles van jullie ontbijttafel is opgeruimd en op de juiste plek staat. Afwas in de machine en tafel afgekuist. Als je 's avonds thuiskomt, kom je in een mooi opgeruimde keuken terug. Zalig!

9. Voor je gaat slapen, leg je alle spullen die niet op zijn plek liggen terug. Een rondje van 10 minuten, maar het levert je een heleboel tijd op en vooral veel rust. Willen we dat niet allemaal? 

Bron: Opgeruimd! Marie Kondo & 'Versimpel je leven' Sjoukje Van De Kolk 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be