Home > Artikel

Zo verhoog je je vruchtbaarheid

Jouw handleiding om gezond zwanger te worden

Probeer je zwanger te worden? Dan hou je best rekening met een aantal factoren om sneller in verwachting te geraken...Mini zette 5 tips op een rij die je kunnen helpen om je vruchtbaarheid te verhogen.

1. Stop met roken
Roken vermindert je vruchtbaarheid en je kansen om zwanger te worden. Daarnaast heeft roken veel andere nadelen voor, tijdens en na je zwangerschap. Indien je zwanger wens te worden, stop je best met roken voor je zwangerschap .Het is in elk geval nuttig om op elk moment te stoppen met roken!

2. Let op je voeding
Eet volgens een gezond eetpatroon, dus veel groente en fruit en wissel goed af. Zo zorg je ervoor dat je alles binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Sommige dingen mag je niet eten, die hebben we hier voor je opgesomd.
Extra tips? Slik extra foliumzuur en drink niet te veel koffie!

3. Wees voorzichtig met alcohol
Alcohol vermindert je vruchtbaarheid en je kansen om zwanger te worden. Het is niet mogelijk om een veilige ondergrens vast te stellen waarvan met zekerheid kan gezegd worden dat er geen effect is op je vruchtbaarheid. Van zodra je zwanger bent, stop je volledig met het drinken van alcohol. Ook indien je zwanger wil worden, vermijd je best alcohol, zeker tijdens de tweede helft van de cyclus.

4. Let op je gewicht
Heb je een gezond BMI (Body Mass Index)? Dan is er geen probleem. Bij overgewicht (BMI tussen de 25 kg/m2 en 29,9 kg/m2), kun je proberen om wat af te vallen voor je zwanger wordt, op je voeding te letten en wat meer lichaamsbeweging in te bouwen. Bij obesitas (BMI > 30 kg/m2), probeer je gewicht te verliezen en gebruik je best anticonceptie tot je je streefgewicht hebt bereikt. Obesitas vermindert de vruchtbaarheid en een obese zwangere heeft meer kans op complicaties tijdens zwangerschap en bevalling.

5. Heb regelmatig seks
Bij het ene koppel is het direct raak, het andere koppel heeft wat meer tijd nodig! Is je cyclus regelmatig? Dan ben je ongeveer 2 weken na je laatste menstruatie het meest vruchtbaar want dan vindt je eisprong plaats. Waarschijnlijk heb je dan ook meer zin om te vrijen. Goed om weten, de eicel blijft ongeveer 12 uur vruchtbaar na de eisprong. Zaadcellen kunnen dan weer twee tot drie dagen overleven. Wil je snel zwanger worden? Dan is het aangeraden om 24 tot 48uur voor de eisprong seks te hebben. Met een ovulatietest kan je dat perfect te weten komen welke dagen je het meest vruchtbaar bent. Succes! 

TIp: Op www.gezondzwangerworden.be vind je jouw handleiding om gezond zwanger te worden.
 

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be