Home > Artikel

5 geslaagde tips voor de paasvakantie

Zo houd je je kleine kinderen bezig deze vakantie

Happy Kids. Heerlijk echte kinderdingen voor elke week van het jaar. Dat is de titel van het nieuwste boek van onze journaliste Lobke dat vorige week verscheen. Met de Paasvakantie voor de deur is ze van plan om weer leuke uitstappen en toffe knutselwerkjes te maken samen met haar kinderen.
Speciaal voor ons verzamelde 5 leuke doetips om met je kinderen te doen deze vakantie:

1. Ga eens koekeloeren bij de boeren
Kinderboerderijen zijn leuk, maar wat zou je ervan denken om je varkentjes een dagje onder te dompelen in het leven op een échte boerderij? De boer of boerin neemt je mee achter de schermen en leert je alles over koetjes en kalfjes. Ruik, voel, hoor, zie en proef het boerenleven!
Meer info over kijkboerderijen? www.kijkboerderijen.be

2. Op muziektheatervoorstelling
In een groot gezellig rond nest gaan een violiste en een zangeres op muzikale ontdekkingstocht. Samen met de allerjongsten zoeken ze de veilige nestwarmte op om hun ei uit te broeden, te dromen van eenden en te kwetteren als vogels. Ze leren vallen, opstaan en weer uitvliegen. Nest is een poëtische muziektheatervoorstelling die groeide uit Caban, de creatieve speelruimte en doeplek van Theater De Spiegel. Meer info over de voorstellingen? www.destudio.com

3. Maak je eigen memoryspel
Wat heb je nodig? 12 houten plaatjes (je kan deze op maat laten zagen bij de doe-het-zelf-winkel), houtverf, verschillende kleuren flockfolie, papier en printer, fijn schaartje, bakpapier, strijkijzer
Zo ga je te werk 1. Nadat je de houten plaatjes op maat hebt gezaagd, verf je ze in één of meerdere kleurtjes naar keuze. Hoe meer kleurtjes, hoe makkelijker je spel. Laat drogen. 2. Zoek op internet of pinterest naar leuke figuurtjes om te flocken of teken zelf toffe figuren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan in thema’s werken of seizoensgebonden, verschillende vormen uitproberen of met cijfers en letters werken. Laat je gaan! Druk of teken je figuurtje steeds 2 keer. 3. Flocken op hout is kinderspel. Leg je uitgeknipt figuurtje op je blokje hout met de glimmende zijde naar boven. Leg er een bakpapiertje over. Strijk nu op de hoogste stand door 5 seconden hard te duwen. Let op, hier mag je zeker niet te lang drukken want anders smelt je flockfolie. Laat even afkoelen 4. Haal het laagje plastiek weg en klaar is je memoryplaatje. Herhaal dit 12 keer en het spel kan beginnen!
Extra tip: Heb je geen flockfolie in huis? Dan kan je hiervoor ook vilt gebruiken in combinatie met Mod Podge.

4. Ga eens naar de Kinderbrouwerij
Een gezellige familiekroeg waar je volksspelen en gezelschapsspelletjes kan spelen binnen of op de koer. Naast hun biologische huisbieren Rookop en Keikoppenbier en biologische tuinsappen vind je hier ook lekkere hoeveproducten voor jong en oud. In de zomer moet je zeker eens proeven van het overheerlijke hoeve-ijs en vergeet zeker hun klakkaards niet.
Kinderbrouwerij – Reningelstplein - 8970 Reningelst - www.kinderbrouwerij.be 

5. Knutsel poppenkastpoppen van houten lepels
Wat heb je nodig? Houten pollepels, verf, potlood en papier, vernis, eventueel voor inspiratie tijdschriften/boeken
Zo ga je te werk 1. Test eerst enkele gezichtjes uit op een kladpapier zodat je zeker bent welk gezicht je op de houten lepel(s) wilt tekenen. 2. Leuke modelletjes gevonden en goedgekeurd? Schilder ze op de lepels. 3. Schilder eerst de lichte kleuren en nadien pas de donkere kleuren. Je kan geen donkere kleur verdoezelen met een lichte kleur. 4. Laat de kinderen experimenteren met kleur, de popjes hoeven er niet allemaal hetzelfde uit te zien! Laat jullie fantasie de vrije loop! Je kan met papier, wol of andere accessoires de pop verder versieren. 5. Wanneer de verf droog is, breng je een laag vernis aan, zo heb je jaren plezier van deze vrolijke popjes.
Op zoek naar leuke voorbeelden? Die vind je hier!

Meer leuke tips vind je in Happy Kids, Lobke Gielkens, Uitgeverij Van Halewyck, 19,95 euro. www.leukewereld.be

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be