Home > Artikel

Zo maak je de mooiste babyfoto's

Tips om een babyfotograaf te worden

Ben jij ook zo trots op je baby en wil je er mooie babyfoto's van maken? Stuur vandaag nog je mooiste kiekje naar onze redactie en wie weet wordt jouw baby door de strenge Mini-jury goed bevonden om in de volgende editie van Mini te verschijnen. Bovendien ontvangt de winnaar thuis een pakket met voorleesboekjes. Wij geven je nog enkele tips om de mooiste babyfoto ooit te maken:


Een mooie babyfoto maken
Wil je de mooiste babyfoto maken ooit van je kindje? Dat gaat beter wanneer je baby rustig is, maar ook wanneer je zelf rustig bent. Je baby is vaak het meest op zijn/haar gemak wanneer hij/zij juist gegeten of geslapen heeft. Wacht dus het juiste moment af.

De achtergrond is belangrijk
Zorg dat je achtergrond er niet rommelig uitziet, maar zorg voor een witte achtergrond of een achtergrond met een leuk patroontje. Wat het ook goed doet, zijn ondergronden met een schapenvel bijvoorbeeld.

Fotografeer nooit foto’s van je baby met een flits
Gebruik natuurlijk daglicht, dat geeft het mooiste effect om je baby te fotograferen. Door gebruik te maken van natuurlijk licht, komt het gelaat van je gezichtje mooi tot zijn recht. Probeer wel schaduw te vermijden of fotografeer niet tegen het licht.

Maak foto’s van je baby vanuit verschillende perspectieven
Ga eens op je buik liggen om je baby te fotograferen of ga op tafel staan, probeer verschillende hoeken uit. Je kan ook op gelijke hoogte fotograferen, dat geeft ook een mooi effect.

Durf experimenteren
Hoe origineler, hoe beter. Is je baby al wat groter? Zet hem dan in een grote kookpot en maak er een onvergetelijke babyfoto van. Experimenteer met de achtergrond door je baby bijvoorbeeld te leggen in een bad vol bloemen. Je kan het zo gek niet bedenken.

Maak foto’s van details
Fotografeer eens een handje of alleen de voetjes. Dat geeft altijd een leuk effect en zijn leuke herinneringen voor later.

Durf eens te veranderen van lens
Een echte aanrader is de vaste 50mm lens, hier kan je prachtige portretten mee maken dus ook van je lieve kleine baby

Mini wenst je alvast veel succes bij het maken van een mooie babyfoto!
Ben jij ook zo trots op je kindje? Stuur vandaag nog je kiekje naar onze redactie en wie weet wordt jouw baby door de strenge Mini-jury goed bevonden om in de volgende editie van Mini te verschijnen. Bovendien ontvangt de winnaar thuis een pakket met voorleesboekjes. Klaar om je foto in te sturen?

Zorg voor een foto met voldoende kwaliteit (minstens 1MB) en stuur een e-mail met foto naar kiekjes@minimag.be. Vul deze foto eventueel aan met een interessante anekdote. Hoe origineler en mooier de foto, hoe meer kans je maakt op een opname in de volgende editie van Mini!

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement inclusief cadeau + Kaatje Dubbeldik kleuter doeboek + Kaatje Kleuter Knutselboek

32
Abonnement Mini 1 jaar
(6 nummers)
+ cadeau
eerstdaags thuisbezorgd
+
995
+
1295
Meer info?
44%
bundelkorting
gratis
verzending
45
Naar bestel formulier
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be