Home > Baby > Artikel

Oproep: Mini's gezocht!

met tips om de mooiste smartphonefoto's van je kind te maken

Ben jij ook zo trots op je kindje? Stuur vandaag nog je kiekje naar onze redactie en wie weet wordt jouw baby door de strenge Mini-jury goed bevonden om in de volgende editie van Mini te verschijnen. Bovendien ontvangt de winnaar thuis een pakket met voorleesboekjes. Geen idee hoe te beginnen? Wij geven je alvast enkele tips om betere smartphonefoto's van je kindje te maken. 

1. Fotografeer het moment
Zeker met kleine kindjes in huis, wil je toch vooral mooie herinneringen vastleggen. Probeer dus vooral oprechte momenten vast te leggen, die zeggen zoveel meer dan een pose! Als je kinderen wilt fotograferen, laat hen dan iets doen en fotografeer hen terwijl ze met iets bezig zijn.


2. Kijk naar het licht
Ook je smarthphonecamera meet het licht tijdens het fotograferen. Fotografeer zoveel mogelijk bij daglicht, dat levert de mooiste beelden op.


3. Let op je compositie
Probeer eens verschillende standpunten uit, ook met je smartphonecamera. Wanneer je je kindje wilt fotograferen, zet je dan op gelijke hoogte met hen. Zo kan je een veel intiemer portret maken waar je je als kijker ook veel betrokkener bij voelt.


4. Schenk aandacht aan de achtergrond
Bij een smartphonecamera is de scherptediepte sowieso al vrij groot, dus de achtergrond zal altijd vrij scherp zijn. Als je dan een veel te drukke achtergrond hebt, kan dit je beeld verpesten.


5. Durf je foto aanpassen en maak gebruik van fotobewerkingsapps
Bijna elke foto die je neemt, bewerk je best even voor je hem deelt. Van roteren, een kleurenfilter gebruiken, een zwart-wit-beeld maken, croppen, lichter maken, het contrast bijwerken tot scherptediepte aanpassen en/of verscherpen,…afhankelijk van het beeld doe je er best altijd ‘iets’ mee om hem mooier te maken.
Handige apps? VSCO-cam en Afterlight! 

Klaar om je foto in te sturen?
Zorg voor een foto met voldoende kwaliteit (minstens 1MB) en stuur een e-mail met foto naar kiekjes@minimag.be. Vul deze foto eventueel aan met een interessante anekdote. HOe origineler en mooier de foto, hoe meer kans je maakt op een opname in de volgende editie van Mini!

Relevante thema's: tags

Lees meer

Ook interessant!

Abonnement op Mini magazine
6 NRS + CADEAU
4 Difrax Animal fopspenen 0-6 maand, 6+ maand, 12+ maand & 18+ maand
Prijs € 32
Gratis verzending
Meer info over abonneren?
+
Partners
16

Het huidige nummer

augustus - september 2016

Op de hoogte blijven?

Nieuws van Mini recht in je mailbox!

Al 22.000 nieuwsbriefleden waren je voor!
Minimag.be Mini magazine Mijn account Volg Mini Contact
Homepage
Kinderwens
Zwangerschap
Baby
Peuter & kleuter
Abonnement
Cadeau
Nabestelling
Voordeelbundel
Registreer
Inloggen
Winkelwagen
Speel & win
Mini Testpanel
FacebookFacebook
TwitterTwitter
NieuwsbriefNieuwsbrief
Mail onsMail ons
Mini, de redactie
Moorselbaan 603-1
BE-9300 AALST
Tel: 0032 (0) 53/72 99 97
Fax: 0032 (0) 53/72 99 98
E-mail: redactie@minimag.be